Harry Ceson

Längst ner på Övre Bergsgatan bor konstnär Harry Ceson med familj i ett pyttelitet hus. Utanför huset hänger dekorativa målningar som klart talar om vem som bor där. Ceson skall snart flytta ner till gamla rektorsgården vid V Islandsgatan.
Det skall bli skönt att få en större bostad men framför allt en stor, ljus ateljé, säger Harry Ceson. -Nu håller jag till i en liten, inte alltför ljus källare. Här, där vi nu bor, hade jag tidigare min ateljé men när jag gifte mig blev detta bostaden. Det har varit en underbar tid här, trångt men gemytligt. Jag kommer att sakna det här lilla huset för det är så många roliga minnen förknippade med det. Jag tycker om gammal allmogekultur så jag har verkligen stortrivts.
Det är underbart att bo i reservatet, så lugnt och skönt, så avstressande. Vi är ju en grupp konstnärer här och gemenskapen ger en härlig samhörighetskänsla. Man kan diskutera problem och allting är så öppet, man är goda vänner, inte alls högtidligt och krystat.
Jag tror att tanken bakom Gamla Söder kan utvecklas vidare. Mitt önskemål är att all trafik förbjöds och jag tror på bänkar och blommor på gatorna. Vidare vore små skyltar med kort historik på gårdarna mycket trevligt. Gör reservatet riktigt idylliskt !

   

  
Harry Ceson med sonen Fredrik

info om Harry Ceson

 

146